İGF Genel Başkanı Demir: "İnternet Gazeteciliği Yasası Türkiye’nin önünü açacak"

GÜNDEM

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, Türkiye’de, basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını güvence altına alan 212 Sayılı Basın Yasası’nın 1961’de yürürlüğe girdiği gün olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İGF Genel Başkanı Mesut Demir, Gazetecilere sosyal ve yaşamsal haklar getiren 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan günün, yakın tarihe kadar Çalışan Gazeteciler Günü adıyla bayram olarak kutlandığı anımsattı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda görüşülen İnternet Gazeteciliği Yasası, Sosyal Medya Yasası ile birlikte Türkiye’nin ve medya sektörünün önünün açılacağını belirten Demir, "Özgür, doğru, tarafsız habercilik günümüzde maalesef tam anlamıyla idrak edilememektedir. Merdivenaltı diye tabir ettiğimiz korsan haber siteleri ile, şantaj, tehdit, yalan haber yapanlarla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“BASIN YASASI YENİDEN YAPILMALI”

Medyaların ve medya çalışanlarının haklarını korumak için Basın Yasası'nın yeniden yapılması gerektiğine vurgu yapan İGF Genel Başkanı Mesut Demir, internet medyasının en önemli sorunlarından biri olan 212 basın sigortasının çıkarılacak internet yasası ile çözüleceğinin altını çizdi. Demir, internet medyalarının gerçek gazetecilik yapabilmesi, internet medyalarında çalışan gazetecilerin fiilen gazeteci sayılması ve merdiven altı diye tabir ettiğimiz korsan internet haber sitelerinin kapatılması için internet gazeteciliği yasası hızla Meclis’ten geçirilmesi gerektiğini söyledi.

"BASIN HER ZAMAN GÜÇLÜ OLMALI"

Basının güçlü olmasının gerek düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru bir şekilde yansıtılması açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Demir, yazılı açıklamasında, “Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan gazetecilik, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren gazetecilerimiz; hiç şüphesiz ki demokrasinin en önemli dayanaklarından biridir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları ve çalışanları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir. Toplumsal değerlere saygı gösteren, hukukun evrensel standartlarından sapmayarak icra ettiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan basın, her etkinlikte yaptığımız çalışmaları halka duyurarak aynı zamanda bulundukları bölgenin kalkınmasına da vesile olmuştur. Tüm basın camiasının ve özellikle emekçi gazetecilerin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılar dilerim” görüşlerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.